Termostate inteligente: functionalitate, instalare si avantaje

0 Shares
0
0
0

Termostate smart 2022 reprezinta dezvoltarea ulterioara a controlerului de incalzire programabil electronic. Mai intai se va cunoaste casa si utilizatorul inainte ca acestia sa se ocupe singuri de incalzirea spatiului de locuit.

Dispozitivele reactioneaza la o mare varietate de informatii, economisesc energie si sporesc confortul. Exista cateva sfaturi despre cum functioneaza termostatele inteligente, cum pot fi instalate si ce avantaje ofera dispozitivele.

Structura si functionalitatea termostatelor inteligente

Daca consumatorii doresc sa controleze incalzirea, functioneaza cu un termostat radiator deosebit de usor. In varianta sa cea mai simpla, regleaza debitul apei de incalzire, astfel incat radiatorul sa nu emita niciodata mai multa energie decat este necesar. Acest lucru este posibil cu un corp de expansiune care isi modifica volumul cu temperatura camerei. Daca se incalzeste, elementul din capul termostatic se extinde si impinge un mic stift in supapa radiatorului.

Ca rezultat, curge mai putina apa de incalzire si puterea de incalzire scade. Termostatele inteligente functioneaza intr-un mod similar. Acestea constau dintr-un senzor, un servomotor si un mic computer. In timp ce senzorul (Senzor de temperatura) monitorizeaza temperatura camerei, computerul inregistreaza informatiile, le prelucreaza si trimite un semnal catre servomotor. Acest lucru aduce supapa la setarea corecta si astfel asigura puterea corecta a radiatorului.

Operare confortabila a regulatorului modern de incalzire

Spre deosebire de termostatele mecanice sau programabile, termostatele inteligente sunt echipate cu algoritmi. Acestia invata, de exemplu, cand proprietarii de case sunt acasa si ce temperaturi isi doresc. Termostatele monitorizeaza comportamentul termic al cladirii si afla cat dureaza pentru a aduce o casa sau un apartament la temperaturile dorite. In plus, termostatele inteligente acceseaza adesea datele meteo actuale.

Se va stii cat de cald ar trebui sa fie in urmatoarele ore si se va putea reactiona optim. Consumatorii pot controla cu usurinta incalzirea de la distanta folosind un smartphone, tableta sau computer. In acest fel, daca se va ajunge acasa mai devreme, se va putea porni incalzirea in timp ce proprietarul se afla afara.

Instalarea termostatelor inteligente este la fel de usoara ca si operarea. Pentru ca acestea pot fi insurubate cu usurinta pe radiator. Pentru a face acest lucru, consumatorii indeparteaza vechiul cap termostat inainte de a-l atasa pe cel nou. Pentru a evita complicatiile, multi producatori de termostate furnizeaza in acelasi timp un set complet de adaptoare.

Termostatele inteligente asigura singure temperaturi confortabile in casa. Se va opri incalzirea cand geamurile sunt deschise si se va observa cand este nevoie de caldura.

Acestea aduc economii mari de energie fara a fi nevoie sa renunte la confortul de incalzire. Un alt avantaj este faptul ca datorita instalarii simple, componentele sunt potrivite atat pentru constructii noi, cat si pentru proiecte de renovare – in apartamente si case.

Cu toate acestea, daca si cata energie economisesc efectiv termostatele moderne depinde de cladire. Potentialul de economisire este de obicei mare, mai ales in casele vechi si nerenovate. In cladirile noi sau renovate cu un nivel ridicat de izolare termica, termostatele inteligente contribuie mai putin la economisirea energiei.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…