Sfaturi pentru inceperea unei afaceri de reseller hosting

0 Shares
0
0
0

Industria de Gazduire Enterprise pare sa fie in prezent din ce in ce mai tentanta pentru foarte multa lume, mai ales datorita faptului ca aceasta este o afacere care initial nu necesita o investitie foarte mare.

Tocmai acesta ar fi si unul dintre principalele motive datorita carora unii dintre cei care au de gand sa inceapta o astfel de afacere, esueaza foarte rapid.

Sunt insa si persoane sau firme care incep o activitate de reseller hosting, iar daca dupa un an de activitate reusesc sa supravietuiasca, au sanse foarte mari sa se extinda. Pentru a incepe o astfel de afacere, va trebui sa tii cont de mai multe lucruri importante, iar astfel vei putea ajunge sa ai o afacere de succes.

Mai intai de toate, trebuie sa precizam faptul ca investitia intr-un datacenter propriu este una foarte mare, asa ca foarte multi dintre cei care au de gand sa inceapa o afacere in web hosting, ajung sa fie mai intai de toate reselleri.

Alegerea companiei mama in acest caz este foarte importanta, pentru ca de acolo vei cumpara si vei vinde mai departe serviciile.

In acest caz, va trebui sa alegi serviciul potrivit de web hosting, iar in ceea ce priveste reseller hosting, vei putea opta pentru mai multe pachete potrivite, in functie de necesitatea de resurse, sau in functie de nivelul de cunoastere.

Pentru a revinde servicii de gazduire pentru bloguri de exemplu sau pentru site-uri de prezentare, ai putea opta pentru reseller shared. Daca ai ceva cunostinte tehnice si cunostinte de administrare, poti opta pentru reseller VPS, pe cand, daca iti doresti autonomie, atunci trebuie sa iti indrepti atentia spre un server dedicate.

Un amanunt interesant de care nu ar trebui sa uiti in momentul in care vei avea de gand sa incepi o astfel de afacere, ar fi acela de a-ti stabili bugetul si costurile, pentru ca doar asa vei putea observa daca renteaza sau nu o astfel de firma.

Daca tu iti stabilesti un buget mic, iar in momentul in care aduni toate cheltuielile si faci toate calculele, sunt sanse mari sa fii pe minus.

Un alt aspect important de care ar trbui sa tii cont, ar fi acela de a analiza piata, iar abia apoi sa stabilesti preturile pentru serviciile tale de reseller hosting. Preturile tale vor trebui sa fie aproximativ egale cu preturile concurentei, pentru a putea atrage un numar cat mai mare de clienti.

Mai apoi, va trebui sa le oferi clientilor tai suport tehnic 24 de ore din 24, si 7 zile din 7, pentru ca acestia sa fie multumiti de calitatea serviciilor tale.

Si asta nu e totul, optimizarea se oar fi procesul ideal prin care ai putea sa iti promovezi cat mai eficient afacerea, pentru a te asigura ca incetul cu incetul ajungi sa ai un numar din ce in ce mai mare de clienti.

Asadar, pentru a incepe o afacere in domeniul reseller hosting, va trebui sa tii cont de o serie importanta de factori, pentru a avea succesul dorit.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…