Una din piese telefoane de ultima generatie a devenit si bateria externa. Daca pana nu demult aceasta era considerata mai mult un accesoriu, acum aceasta a devenit o componenta de baza a unui smartphone. Fara aceasta baterie practic un telefon de generatie noua nu poate avea o autonomie mai mare de cateva ore.
Cand doriti achizitionarea unei baterii externe, trebuie sa luati in calcul numerosi factori, in functie de dispozitivul pe care il incarcati, de dimensiunile bateriei si totodata performantele acesteia. De obicei, performantele unei asemenea baterii externe, sunt de regula, de circa 75% din capacitatea mentionata.
De exemplu, o baterie externa de 400 mAh va incarca telefonul cu numai 2500-3000 mAh. Deci daca telefonul are un acumulator de 2000 mAh si doriti ca bateria externa sa-l incarce macar o data, este bine sa cumparati o baterie de cel putin 3000 mAh.
Conectorii sunt foarte importanti, cu cat numarul de conectori este mai mare si totodata mai diversificat, cu atat veti putea conecta mai multe dispozitive dar si o varietate mai mare de produse. Sunt baterii care ofera inclusiv porturi USB de 2 A, in loc de 1 A, astfel ca gadgetul se va incarca foarte repede. Unele modele de incarcatoare permit incarcarea smartphone-ului chiar si in timp ce bateria externa este conectata la priza.
Un avantaj al bateriei externe il reprezinta portabilitatea. Cu cat dimensiunile si greutatea bateriei sunt mai mici, cu atat aceasta va fi mai usor de transportat. Daca capacitatea acesteia este mai mare, atat dimensiunile cat si greutatea vor fi mai mari.
Un lucru foarte important il reprezinta compatibilitatea bateriei externe. Inainte de a achizitiona bateria externa trebuie sa verifici cu atentie ce tipuri de dispozitive poti conecta la aceasta, mai ales daca ai un iPhone.
Un alt pas important este cel legat de verificarea voltajului si amperajului bateriei externe in specificatiile tehnice, pentru ca acestea sa fie compatibile cu voltajul si amperajul dispozitivului dumneavoastra.
Numeroase companii produc baterii externe sub brand propriu cum ar fi, de exemplu, Samsung. Pe piata exista numeroase marci de baterii externe dintre cele mai populare ar trebui amintite ASUS ZenPower, Anker Astro, ASUS Zen Power Pro, Duracell Portable USB Charger. Am enumerat doar cateva dintre cele mai intalnite baterii externe existente pe piata, multe dintre acestea fiind ale unor producatori mai putin cunoscuti, dar la fel de eficiente.
In concluzie, chiar daca pentru multi bateria externa nu este o prioritate, aceasta este foarte necesara in situatia cand nu ai acces rapid la o sursa de curent dupa o zi de folosire a telefonului mobil. In plus, acest dispozitiv vine in ajutorul celor care utilizeaza intens un smartphone si ii consuma bateria interna destul de repede.
Aceste smartphone-uri de ultima generatie au foarte multe aplicatii instalate, unele foarte utile, altele doar pentru divertisment, insa toate acestea consuma foarte multa energie si de aceea dispozitivul se va descarca foarte repede. Deci recomandarea este o baterie mai puternica decat cea a smartphone-ului pentru a realiza mai multe incarcari complete ale acestuia, fara sa fie nevoie de o priza.