Care sunt cele mai cautate piese de schimb pentru smartphone?

0 Shares
0
0
0

Incetul cu incetul, odata cu trecerea timpului, tehnologia a evoluat atat de mult, mai ales in ceea ce priveste telefoanele mobile, iar acestea au ajuns sa fie atat de performante, incat noi oamenii, fara sa ne dam seama am ajuns sa fim dependenti de ele.

Tocmai acesta este si motivul pentru care majoritatea persoanelor, atunci cand isi doresc un smartphone nou, se orienteaza spre modelele care au fost produse si comercializate de catre marile branduri de pe piata.

De ce? Pentru ca este cunoscut faptul ca terminalele acestor mari producatori sunt de cea mai buna calitate, si au sanse destul de mici sa se defecteze, comparativ cu telefoanele fabricate si comercializate de catre alti producatori din industrie.

Si totusi, telefoanele perfecte nu exista inca, asa ca sunt si situatii in care aceste dispozitive, chiar daca au fost fabricate si comercializate de catre producatorii de top, ajung intr-un service gsm pentru eventuale reparatii.

Cele mai multe telefoane care ajung intr-un service gsm, au de obicei probleme hardware, care necesita inlocuirea unor piese telefoane.

In aceasta situatie, cel mai bun exemplu ar fi o reparatie ce consta in inlocuirea display-ului, iar aici am putea aminti faptul ca display-ul este cea mai cautata piesa pentru smartphone.

Ei bine, in conditiile in care utilizatorii si-ar da putin interesul, si ar cumpara impreuna cu telefonul si o folie de sticla care sa protejeze ecranul, atunci cu siguranta in urma primului impact, nu ar mai ajunge la service, pentru ca au nevoie de un display nou.

Exact aceiasi problema este si in cazul touchscreen-ului, pentru ca in conditiile in care ecranul telefonului se sparge, nu doar display-ul telefonului are de suferit, ci si touchscreen-ul, asa ca utilizatorii ar trebui sa se gandeasca foarte serios la achizitionarea unui accesoriu protector.

Referitor la touchscreen, acesta poate intampina si alte probleme, cum ar fi sa raspunda cu intarziere la comenzi, sau sa nu raspunda la comenzi, iar aceasta problema in mod evident poate sa fie cauzata de suprasolicitarea telefonului.

Bateria este o alta componenta a telefonului, care daca ea nu este functionala, telefonul nu se poate deschide. Ei bine, sunt o multime de utilizatori care se plang de faptul ca bateria telefonului lor se descarca mult prea repede, iar o baterie in mod evident nu prea are cum sa fie reparata.

In aceste conditii, utilizatorul fie incearca sa reduca din consumul de energie al bateriei, fie nu au altceva de facut decat sa isi cumpere o alta baterie smartphone, compatibila pentru telefonul pe care il are.

Alte telefoane care ajung la service, au nevoie de inlocuirea butonului Home, sau de inlocuirea butoanelor de reglare a volumului, datorita faptului ca aceste butoane fie nu mai raspund la comenzi, fie raspund cu intarziere.

Partea buna referitoare la aceste butoane, este aceea ca ele nu sunt foarte scumpe, si se pot schimba intr-un interval scurt de timp.

Asadar, acestea ar fi cam cele mai cautate piese de schimb pentru smartphone, insa din fericire ele se pot gasi acum la cele mai avantajoase preturi.

0 Shares
You May Also Like