Consumul de produse BIO reduce riscul de cancer?

0 Shares
0
0
0

Există multe dezbateri în legătură cu alimentele ecologice și cancerul. Unii oameni cred despre consumul de alimente organice ca poate ajuta la reducerea riscului de cancer, în timp ce alții cred că ar putea de fapt crește riscul. Deci, care este adevărul?

Din păcate, nu există un răspuns 100% sigur si certificat stiintific. Cercetarea pe această temă este contradictorie și neconcludentă. Unele studii sugerează că alimentele organice pot reduce riscul de cancer, în timp ce alte studii sugerează că ar putea să nu aibă niciun efect.

În cele din urmă, decizia de a consuma sau nu alimente organice este una personală. Dacă sunteți îngrijorat de posibilele riscuri, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician profesionist.

Consumul de alimente organice va reduce sau va crește riscul de cancer? Unii susțin că alimentele ecologice sunt mai predispuse să conțină toxine care pot provoca cancer, în timp ce alții cred că alimentele organice sunt mai puțin probabil să conțină substanțe chimice nocive care pot duce la cancer.

Adevărul este probabil undeva la mijloc și sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina relația exactă dintre alimentele BIO și riscul de cancer. Între timp, este important să mănânci o varietate de alimente sănătoase, inclusiv opțiuni organice și non-organice, pentru a reduce riscul general de cancer.

Putina lume stie ca exista si o gama de dulciuri care respecta toate cerintele pentru omologarea de tip BIO. Va recomand cu caldura sa incercati gama completa de produse Liebhart’s Gesundkost.

Ce este mâncarea organică sau BIO?

Alimentele de tip BIO sunt alimente care sunt cultivate fără a utiliza pesticide sau îngrășăminte sintetice. Susținătorii alimentelor ecologice susțin că sunt mai sigure și mai sănătoase decât alimentele convenționale. Există unele dovezi care susțin aceste afirmații, dar încă nu s-a stabilit stiintific dacă alimentele organice sunt sau nu semnificativ mai bune pentru sănătatea ta.

Unele studii au arătat că alimentele organice pot reduce riscul de cancer, în timp ce alte studii nu au găsit nicio diferență semnificativă în ratele de cancer între alimentele organice și cele convenționale.

Concluzia este că sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă alimentele organice sunt sau nu cu adevărat mai sănătoase pentru oameni.

Ce este cancerul?

Cancerul este o boală în care celulele din organism cresc fără control. Cancerul poate apărea în orice parte a corpului și este adesea cauzat de factori de mediu, cum ar fi expunerea la substanțe chimice sau radiații.

De fapt, unele studii au arătat că alimentele organice pot conține de fapt niveluri mai mari de anumite toxine decât alimentele cultivate în mod convențional.

Cea mai bună modalitate de a reduce riscul de cancer este să mănânci o dietă sănătoasă, să faci sport în mod regulat și să eviți expunerea la agenți cancerigeni cunoscuți.

Unele studii au arătat că alimentele organice pot conține niveluri mai ridicate de antioxidanți și alți nutrienți care ar putea proteja împotriva cancerului, în timp ce alte studii nu au găsit nicio diferență în ceea ce privește riscul de cancer între cei care consumă alimente organice și cei care nu o consumă.

În cele din urmă, este la latitudinea fiecarei persoane să decidă dacă beneficiile potențiale ale alimentelor ecologice merită costul mai mare.

Care sunt beneficiile alimentelor organice?

S-a demonstrat că alimentele organice au un conținut mai scăzut de pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare, ceea ce poate reduce riscul de cancer. O dietă bogată în fructe și legume, fie că sunt organice sau nu, a fost asociată cu un risc redus de cancer.

Deși nu există un răspuns 100% probat stiintific, consumul de alimente organice este, în general, considerat a fi benefic pentru reducerea riscului de cancer.

Alimentele BIO sunt produse fără utilizarea pesticidelor și îngrășămintelor sintetice, care pot conține substanțe cancerigene. În plus, alimentele organice sunt adesea mai proaspete și mai hrănitoare decât alimentele neecologice.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…