Indicații oferite de mașinile uzate pe care nu trebuie să le ignorăm

0 Shares
0
0
0

Orice mașină poate emite semne de avertizare pe care este posibil să nu le iei în serios, caz în care ar putea indica de fapt o problemă majoră. Iată câțiva indicatori la care să fii atent.

 

Martorul Check Engine

Acesta este unul dintre cele mai evidente indicatoare ale problemelor mașinii. Problemele pot varia de la majore la minore, dar cel mai bine este să fie examinate înainte de a deveni grave.

 

Probleme ale cutiei de viteze

Problemele de transmisie pot fi indicate prin schimbarea sacadată, care nu trebuie ignorată. Problemele pot varia de la lichidul de transmisie uzat care împiedică schimbarea ușoară a vitezelor, până la ceva mai serios care ar putea duce la defecțiunea transmisiei.

 

Mirosuri neplăcute

În ciuda faptului că mașina poate avea un miros urât din cauza îmbrăcămintei vechi sau a recipientelor pentru alimente, acestea nu sunt preocupări majore. Dar dacă observați un miros ciudat sau necunoscut în timpul conducerii, poate indica o problemă sub capotă, cum ar fi o scurgere de lichid de răcire, mucegai în orificiile de ventilație și nu numai.

 

Dificultate la pornire

Vehiculul dumneavoastră nu ar trebui să necesite mai multe încercări de pornire. Problemele tipice includ probleme ale bateriei și ale alternatorului, astfel că este bine să fiți atenți la cele mai mici semne. De asemenea, este indicat să apelați oricând la un specialist chiar și pentru cea mai mică nelămurire.

 

 

Fumul

Dacă vedeți sau mirosiți fum în timp ce conduceți, opriți-vă în cea mai apropiată zonă sigură și parcați imediat. Ocazional, fumul care emană dintr-un vehicul poate indica o problemă minoră, dar, de cele mai multe ori, indică o problemă gravă. Oricare ar fi problema, aceasta trebuie rezolvată înainte de a vă putea întoarce la drum.

 

Faruri care pâlpâie

Dacă observați că scade intensitatea farurilor sau acestea pâlpâie, există șanse mari ca bateria să fie pe ducă. Nimeni nu își dorește să rămână fără baterie, astfel că este mai bine ca asemenea situații să fie evitate.

 

 

Vibrații neobișnuite

Anvelopele dezechilibrate, discurile de frână deformate și componentele sistemului de suspensie deteriorate sau uzate pot contribui toate la tremurarea volanului, caz în care trebuie apelat la un specialist.

 

Probleme recurente

Acest lucru poate părea evident, dar dacă întâmpinați frecvent probleme minore cu vehiculul vostru, ar putea indica o problemă de fond mai mare. Poate fi timpul să opriți reparațiile ușoare și să abordați problema mai în amănunt.

 

Scurgeri de lichide

Diverse lichide pot lăsa pete sub vehiculul parcat, unele fiind mai severe decât altele. Uleiul, combustibilul, lichidul de frână și lichidul de transmisie sunt fluide auto obișnuite care se pot scurge. Deși este posibil să nu fie necesară apelarea unui camion de remorcare, ar trebui să verificați scurgerea cât mai curând posibil.

 

Un service pe care vă puteți baza în orice context este Autonik, iar aceștia vă pot ajuta inclusiv cu turbosuflantă second România la cel mai bun preț întrucât costurile unei asemenea piese se dovedesc a fi foarte ridicate și greu accesibile pentru majoritatea persoanelor.

 

 

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…