Piscina si inotul in fapte istorice

0 Shares
0
0
0

Piscinele de acasa au devenit populare in lume abia dupa Al Doilea Razboi Mondial.

In 1956, a fost fondat Institutul National de Piscina din SUA. Ulterior, a fost redenumita Asociatia Profesionistilor de la Piscina si Spa, iar acum dezvolta standarde de constructie a piscinelor si ofera instruire constructorilor de piscine si tehnicienilor de servicii.

Prima piscina care s-a dus pe mare pe o plafoniera oceanica a fost instalata in 1907 la Adriatica White Star Line .

In SUA, clubul Racquet Club din Philadelphia (1907) se mandreste cu una dintre primele piscine moderne de la sol din lume.

Cea mai veche piscina de beton cunoscuta – Deep Eddy Swimming Pool – a fost construita in Texas in 1915. Astazi, nenumarati proprietari de curti detin o piscina proprie amenajata dupa propriile preferinte in materie de design, materiale utilizate, borduri pentru piscina sau accesorii de siguranta.

Titanicul a fost primul vas de pe ocean care a avut o piscina si o sala de gimnastica.

Cea mai mare piscina construita vreodata a fost creata la Moscova dupa ce Palatul Sovietelor a ramas necompletat. Fundatiile au fost transformate intr-o piscina in aer liber, dupa procesul de de-stalinizare dupa caderea comunismului.

In secolul 21, se pare ca exista multi concurenti pentru „cea mai mare piscina de pe pamant”, cu respect, la Cox’s Bazar, Bangladesh; la Club Med Camarina, Sicilia; Sunlite Pool, Coney Island, Cincinnati; si Garden City, Kansas, cu o piscina de 67 de metri pe 330 de metri (67m x 100m) care detine 26.000.000 de galoane (100 de milioane de litri) de apa. O constructie recenta din Tokyo, Japonia poate sa le intreaca pe toate.

Cea mai lunga piscina este piscina Orthlieb din Casablanca, Maroc. Are o lungime de 480 de metri si o latime de 75 de metri. Este umplut cu apa de mare si acopera 8,9 acri (3,60 Ha).

Centrul de scufundari recreative Nemo 33, situat in apropierea Bruxelles-ului, in Belgia, gazduieste cea mai adanca piscina din lume. Piscina are doua zone mari cu fund plat, la niveluri de adancime de 5 m si 10 m si 32 m si o groapa circulara care coboara pana la adancimea de 33 m.

Fleishhacker Pool a fost cea mai mare piscina din Statele Unite. Deschisa la 23 aprilie 1925, a masurat 300 m pe 45 m si a fost atat de mare incat salvamarii au necesitat caiac pentru patrulare. S-a inchis in 1971, din cauza unui patronaj redus.

Conform Guinness World Records, cea mai mare piscina din lume este piscina de apa de mare din San Alfonso del Mar din Algarrobo, Chile. Are o lungime de 1.013 m si are o suprafata de 8 ha (19,77 acri), a fost finalizata in decembrie 2006.

Primul sistem de filtrare pentru un bazin de inot a fost introdus in 1910.

Desene si picturi antice gasite in Egipt, infatisand oameni inot dateaza la 2500 i.Hr. .

Aripioarele de inot au fost inventate de Benjamin Franklin.

Inotul a devenit un sport de amatori in sfarsitul secolului al XIX-lea.

Inotul a devenit pentru prima data un eveniment olimpic in 1896.

Inotul la Jocurile Olimpice a inceput doar ca un eveniment masculin, dar femeile au putut participa inca din 1912 .

Piscina Deep Eddy, construita in 1915, este cea mai veche piscina de beton cunoscuta si a fost construita in Texas.

Prima femeie care a inotat canalul englez este Gertrude Ederle, care era de fapt doar o adolescenta la acea vreme in 1926.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…