Web hosting pentru fiecare site

0 Shares
0
0
0

Pentru orice site sau blog, web hostingul este extrem de important, iar in cele ce urmeaza vei putea afla mai multe detalii in ceea ce priveste gazduirea web.

Asadar, in cazul in care detii deja un site de prezentare sau un blog, ori in cazul in care intentionezi sa creezi un site de prezentare al afacerii tale, sau daca vrei sa ai si tu un blog personal la fel ca alti tineri, cu siguranta poti opta pentru shared hosting.

Shared hosting-ul sau gazduirea partajata, reprezinta cea mai ieftina solutie de gazduire web, insa pentru un simplu site de prezentare sau pentru un blog personal poate reprezenta cea mai buna solutie.

In ceea ce priveste acest tip de gazduire web, trebuie precizat ca un singur server gazduieste mai multe site-uri sau bloguri. Exista servere care gazduiesc sute de site-uri, carora le aloca un anumit numar de resurse.

In cazul in care toate site-urile consuma doar resursele alocate, totul este perfect iar fiecare site functioneaza perfect. Lucrurile se pot schimba insa in cazul in care un site sau mai multe site-uri incep sa consume mai multe resurse decat cele alocate.

In aceasta situatie deja lucrurile se complica, pentru ca toate celelalte site-uri vor fi afectate, si fie se vor bloca, fie se vor incarca mai greu, fie vor intampina alte probleme.

Tocmai acesta este si motivul pentru care toti cei care detin un site sau un blog, in momentul in care site-ul sau blogul lor consuma mai multe resurse, trebuie sa faca trecerea spre un server VPS.

Aici, fiecare utilizator detine spatiul sau inchiriat pe un server, insa nu va mai fi afectat de catre alti utilizatori. Resursele oferite de catre un server VPS sunt mult mai multe decat cele oferite de catre shared hosting, iar performantele site-ului sunt mult mai mari.

Fireste, si costurile sunt ceva mai ridicate, insa este foarte important ca un site sau un blog sa functioneze perfect, asa ca atunci cand traficul de pe site sau blog este mare, este necesar un asemenea pachet de hosting.

In cazul in care discutam despre un blog care are mii de vizitatori in fiecare zi, sau atunci cand discutam despre un magazin online, cu siguranta gazduirea domeniului pe un server dedicat reprezinta cea mai buna solutie.

Aici, deja un server gazduieste un singur site, iar proprietarul site-ului trebuie sa stie sa administreze serverul. Resursele sunt deja nelimitate, asa ca si performantele sunt infinit mai bune decat in cazul shared hosting, sau chiar si decat in cazul unui server VPS.

De precizat insa este faptul ca un asemenea pachet de gazduire web este mai scump decat celelalte doua solutii amintite anterior.

Ei bine, acestea sunt fara doar si poate cele mai populare tipuri de gazduire web, insa exista si alte solutii precum clocare server, cloud web hosting sau chiar si hosting reseller. Indicat insa este ca proprietarii site-urilor sau cei care detin bloguri personale, sa isi cunoasca foarte bine nevoile inainte de a alege un pachet de hosting.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…