Ce poti face cu vechiul telefon?

0 Shares
0
0
0

Unele obiecte au o valoare discutabila de-a lungul timpului si, tocmai de aceea, multe case de amanet accepta in orice moment bijuterii din aur, argint, metale pretioase, dar nu telefoane. De ce? Pentru ca este putin probabil ca valoarea bijuteriilor sa scada substantial de-a lungul timpului, in timp ce valoarea telefoanelor mobile poate scadea cu fiecare zi ce trece din cauza aparitiei noilor modele continuu, piata fiind una care se innoieste permanent.

Daca accepta sau nu telefoane mobile in schimbul unor sume de bani ramane decizia casei de amanet. Insa daca ai gasit casa de amanet care sa dispuna de serviciul de amanet telefoane si care sa iti accepte telefonul in schimbul unei sume de bani, este bine sa cunosti cativa pasi pe care trebuie sa ii faci inainte de a lua decizia finala.

In primul rand, fa back-up datelor importante pe care le ai pe telefon daca nu faci acest lucru in mod curent, inclusiv pozelor pe care le ai si mesajelor. Daca este posibil, dupa ce ai facut back-up cripteaza datele, apoi asigura-te ca ai sters toate informatiile personale prin revenirea la setarile din fabrica. Urmeaza stergerea locatiei prin dezactivarea functiilor aferente: Android Device Manager sau Find My iPhone (iCloud). Informeaza-te cu atentie asupra marcii si modelului de telefon pe care doresti sa il amanetezi. Ce versiune specifica este? Ce capacitate de memorare are dispozitivul?

Dupa ce ai obtinut toate aceste informatii, cauta numere de contact ale caselor de amanet din zona si intreaba care este dispusa sa iti faca o oferta in schimbul telefonului pe care il detii (nu toate sunt dispuse sa faca acest lucru), iar cand ai gasit oferta potrivita mergi si ridica-ti banii pe care ii poti cheltui linistit pana in momentul in care trebuie sa iti recuperezi telefonul. In cazul in care nu mai doresti sa faci acest lucru, ar fi bine sa stabilesti de la inceput faptul ca vrei sa il vinzi, pentru ca, de regula, suma pe care o primesti in schimb este mai mare decat in cazul sumei imprumutate temporar. Asadar, negociaza de la inceput suma pe care consideri ca ar trebui sa o primesti pentru a nu regreta mai tarziu de alegerea pe care ai facut-o.

In plus, pentru a-ti creste sansele maririi ofertei ar fi bine sa iti deblochezi telefonul. Telefoanele deblocate sunt de regula mai dorite decat cele blocate intr-o anumita retea. Inainte de a merge la casa de amanet, strange toate accesoriile originale pe care le ai, inclusiv cutia in care l-ai primit la achizitie daca o mai ai. Impachetarea completa a produsului nu numai ca este posibil sa ii creasca valoarea, iar oferta primita sa fie mai buna, dar in acelasi timp ii confera casei de amanet increderea ca produsul nu este furat, ci esti proprietarul lui de drept.

De asemenea, conditia in care se afla telefonul ii afecteaza valoarea. Daca telefonul are ecranul spart sau un alt defect semnificativ, este posibil ca nici sa nu merite sa iti mai duci telefonul la amanet, pentru ca ori nu ti-l vor accepta, ori oferta pe care o vei primi va fi foarte mica.

0 Shares
You May Also Like