Informatii despre iPhone 6

0 Shares
0
0
0

De la lansarea iPhone-ului original la iPhone 4S, iPhone-urile au folosit afisaje de 3,5 inchi – care sunt mai mici decat ecranele folosite de telefoanele emblematice de la concurenti. IPhone 5 si succesorii sai imediati au prezentat un afisaj mai inalt, dar aceeasi latime ca si modelele anterioare, masurand la 4 inci pe diagonala. In urma scaderii cotei de piata a smartphone-urilor de catre companiile care produc telefoane cu afisaje mai mari, rapoartele din ianuarie 2014 au sugerat ca Apple se pregateste sa lanseze noi modele iPhone cu afisaje mai mari, de 4,7 inch si de 5,5 inch.

Rapoartele anterioare dezvaluirii au speculat ca Apple ar putea utiliza un nou model iPhone pentru a introduce o platforma de plati mobile utilizand comunicatii apropiate – o tehnologie care a fost incorporata in multe telefoane Android, dar a inregistrat o rata scazuta de adoptie in randul utilizatorilor. Intra aici pentru inlocuire display iPhone 6.

IPhone-urile 6 si iPhone 6 Plus au fost prezentate oficial in cadrul unui eveniment de presa la Centrul Flint pentru ArteĀ  din Cupertino, California, la 9 septembrie 2014 si lansat pe 19 septembrie 2014; pre-comenzile au inceput pe 12 septembrie 2014, iar iPhone-ul 6 pornind de la US $ 649, iar iPhone 6 Plus incepand cu US $ 749.

In China, in cazul in care iPhone 5c si 5s au fost primele modele din seria iPhone care urmeaza sa fie lansate in tara in aceeasi zi ca lansarea lor internationala, Apple a notificat transportatorii wireless locale ca nu ar putea sa lanseze iPhone 6 si iPhone 6 Plus pe data de 19 deoarece existau “detalii care nu sunt gata”; presa locala a raportat ca dispozitivele nu fusesera inca aprobate de Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei si mai devreme in acest an, un raport de stiri de la postul de televiziune de stat China Central Television a sustinut ca dispozitivele iPhone erau o amenintare la adresa securitatii nationale, deoarece iOS 7 ” locatii “ar putea expune” secrete de stat “.

In august 2015, Apple a recunoscut ca unele modele iPhone 6 Plus ar putea avea camere defecte care ar putea determina fotografiile sa para neclare si au initiat un program de inlocuire.

La 9 septembrie 2015, odata cu lansarea iPhone-urilor iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iPhone-urile 6 si 6 Plus au fost mutate la mijlocul gamei iPhone. Versiunile de 128 GB ale dispozitivelor iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost intrerupte impreuna cu versiunea de aur a ambelor telefoane, insa versiunile de 16 GB si 64 GB ale iPhone-ului 6 si iPhone 6 Plus in argint si spatiu gri raman disponibile pentru vanzare pret redus.

In iunie 2016, Apple sa confruntat cu o posibila interdictie de vanzare in China, deoarece Shenzhen Baili, producator de dispozitive chinezesti, a afirmat ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus au incalcat brevetul sau de design.

IPhone-urile 6 si 6 Plus au fost intrerupte pe 7 septembrie 2016, cand Apple a anuntat iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar iPhone-ul 6 si 6 Plus ca iPhone de intrare a fost preluat de iPhone SE. Deoarece iPhone-ul SE are un hardware intern mai puternic decat iPhone-ul mijlociu 6 (in mare masura acelasi cu 6S) si a fost lansat mai devreme pe 31 martie 2016, acest lucru a creat o situatie neobisnuita atunci cand a fost vandut alaturi de iPhone 6 si 6 Plus pana 7 septembrie, in ciuda faptului ca este comercializat ca un iPhone inferior.

0 Shares
You May Also Like